Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 kangaroo fillets (180-200 g each, 3 cm thickness)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- olive oil, for drizzling
- 4 sprigs fresh rosemary
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 tbsp salted butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 985.2 kJ / 234.6 kcal
- Białko
- 42.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 154.5 mg
Alternatywne przepisy
Chinese five spice beef cheeks
4h 25 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1j 15 menit
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Sweet and sour pork ribs
35 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Caramelised red onion chutney
24sa
Prawn balls with pickled vegetables
1j 15 menit
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1sa 5 dk
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15 min
Teriyaki chicken thighs
2h 10min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min