Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried green split peas
- water, to soak
- 400 g canned whole peeled tomatoes
- 400 g coconut milk
- 150 g Indian curry paste (see Tips)
- 800 g lamb shanks, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 1 potato, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.9 kJ / 804.5 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2050.9 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Beef rendang
1h 55min
Thai green chicken curry
30 min
Quick chicken curry
35 Min
Prawn and chicken laksa
40 min
Curry lamb soup (TM6)
5h 10min
Coconut lamb curry
2h
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min