Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried green split peas
- water, to soak
- 400 g canned whole peeled tomatoes
- 400 g coconut milk
- 150 g Indian curry paste (see Tips)
- 800 g lamb shanks, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 1 potato, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.9 kJ / 804.5 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2050.9 mg
Alternatywne przepisy
Kalguksu (chicken noodle soup)
1j 15 menit
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Mexican chicken soup
30 min
Chicken katsu curry with rice
1h 40 min
Curry lamb soup (TM6)
5h 10 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Chicken in yoghurt
30 min
Mexican chicken stew
40 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min.
Lamb and barley soup
50 dk
Quick massaman beef curry
40 min
Quick chicken curry
35 min