Pork, apricot & coconut wraps

Pork, apricot & coconut wraps

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • hot chilli sauce
    90 g
  • soy sauce
    90 g
  • Chinese cooking wine
    1 tbsp
  • pork loin steaks cut into pieces (2-3 cm)
    500 - 600 g
  • fresh coriander leaves and stalks
    10 sprigs
  • fresh mint leaves only
    4 sprigs
  • lime juice (1 lime)
    40 g
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • coconut chips (see Tips)
    80 g
  • sunflower seeds
    50 g
  • dried apricots cut into halves
    100 g
  • pepitas
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    40 g
  • baby cos lettuce (approx. 250 g), leaves separated and chopped as desired
    1 - 2
  • tortillas wraps or flatbreads of choice
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 530.8 kcal / 2229.2 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 1519.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...