Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chive pikelets
- 5 fresh chives, cut into quarters
- 20 g butter, plus extra for frying
- 140 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 180 g sour cream
- 125 g full cream milk
- 1 egg
Mushrooms
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
- 40 g olive oil
- 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
- 2 tsp tamari sauce (opcjonalnie)
- 2 tbsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 249 kJ / 59 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 192.3 mg
Alternatywne przepisy
Savoury herb baked ricotta
2 godz. 40 min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Summer fruits in mulled cider syrup
45 Min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Baked salmon cheesecake
26h 35min
Bengali fish cakes
1j 20 menit
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min