Espresso "baked" beans

Espresso "baked" beans

4.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • brown onion
    90 g
  • carrot cut into pieces (3-4 cm)
    100 g
  • jalapeño chilli deseeded if preferred
    ½ - 1
  • butter
    30 g
  • shortcut bacon rashers or smoked bacon, cut into pieces (1-2 cm)
    160 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    100 g
  • brewed espresso coffee (approx. 3 shots)
    100 g
  • brown sugar to taste
    30 g
  • molasses
    40 g
  • tomato paste
    40 g
  • apple cider vinegar
    2 tbsp
  • sea salt to taste
    ⅛ tsp
  • ground black pepper to taste
    ⅛ tsp
  • canned cannellini beans (2 cans), rinsed and drained
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 247 kcal / 1039 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 661.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...