![Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb0512e0-7f4d-4bd4-8fb8-f2c748cd9770/Derivates/05687ea3-28ed-41ff-a8bc-9f9e474d9094.jpg)
Wersje kompatybilne
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1041.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 Std. 30 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Sticky chicken
24h 35min
Indian kofta curry with broccoli rice
50 min
Lamb and fennel ragu
4 Std. 35 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Coconut poached chicken salad
45 Min