![Asian-style mussels Asian-style mussels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1208EAF8-E68B-4C0D-8BE3-2588F80D2A5C/Derivates/A5378A8F-D0E8-4FB9-BC20-89C4CE2C710C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Białko
- 68.7 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 51.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.8 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 4535.9 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and chicken laksa
40min
Tom kha prawns
25min
Sambal oelek
20min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Nam Jim
10 Min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Mussels in coconut milk
25min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Sambal udang
50 Min