Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1147.1 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Prawn and chicken laksa
40min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Asian-style mussels
30min
Baked masala fish
1h 15 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Tom kha prawns
25 min
Coconut fish curry
1h 10min