Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betutu paste
- 120 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 30 g Indonesian red spice paste, room temperature
- ¼ tbsp ground black pepper
- 1 ½ tsp sea salt
- 30 g fresh red bird's eye chilli
- 2 makrut lime leaves
- 4 cm fresh ginger
- 2 tsp shrimp paste
- 1 tsp coconut oil
- 1 whole chicken
Betutu chicken
- 1 banana leaf, blanched or wilted over open flame (approx. 40 x 50 cm)
- 800 g boiling water
- 40 g roasted unsalted peanuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3964.3 kJ / 947.5 kcal
- Białko
- 75.8 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 58.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1144.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honey ice cream
17h 45min
Madurese chicken satay
1h 30 min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11 Std. 40 Min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 Min
Ginger Fried Rice
15min
Crème caramels
7h 45 min.
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25min
Indonesian white spice paste
35min
Whipped Cream
10 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2 Std. 10 Min