Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betutu paste
- 120 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 30 g Indonesian red spice paste, room temperature
- ¼ tbsp ground black pepper
- 1 ½ tsp sea salt
- 30 g fresh red bird's eye chilli
- 2 makrut lime leaves
- 4 cm fresh ginger
- 2 tsp shrimp paste
- 1 tsp coconut oil
- 1 whole chicken
Betutu chicken
- 1 banana leaf, blanched or wilted over open flame (approx. 40 x 50 cm)
- 800 g boiling water
- 40 g roasted unsalted peanuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3964.3 kJ / 947.5 kcal
- Białko
- 75.8 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 58.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1144.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Pink Moon Milk
10 min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11h 40 min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Minty vodka lemonade (Diabetes)
10 min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min
Tomato passata
1h 40min
Fresh tomato chutney
10 min