Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fresh mango, diced (1 cm), plus extra to garnish
- 300 g water
- 150 g caster sugar
- 2 tbsp gelatine powder
- 100 g milk
- 100 g pouring (whipping) cream
- 200 g iced water
- 150 g sweetened condensed milk (see Tips)
- 1 tbsp distilled water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887.3 kJ / 212.1 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 41.4 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Biryani-style rice
1h 5min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter)
5 Min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 Std. 25 Min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 godz.
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40 min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min