![Jaffa madeleines Jaffa madeleines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C1E9A70-CC11-4A37-8CEA-15A6237AE04E/Derivates/8B5FE574-D752-4A91-BECF-F50004984308.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 60 g caster sugar
- 2 eggs
- 1 orange, zest only, no white pith
- 1 pinch salt
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- icing sugar, for dusting (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 495.6 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 54.4 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Almond biscotti
1 Std. 10 Min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Choux pastry
2h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Sticky buns with brown sugar glaze
2h 30min
Rosewater madeleines
30 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Almond and pear tart
40 Min
Portuguese-style custard tarts
40 Min