Urządzenia i Akcesoria
Jaffa madeleines
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 portions
Składniki
-
unsalted butter softened and cut into pieces100 g
-
caster sugar60 g
-
eggs2
-
orange zest only, no white pith1
-
salt1 pinch
-
plain flour plus extra for dusting60 g
-
cocoa powder1 tbsp
-
baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
54.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
495.6 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Home-style soda bread with spring onion
1 godz.
Salted caramel soufflés
35 min
Taro bread
4 godz. 20 min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Rosewater madeleines
30 min
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14 godz. 55 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Garibaldi Biscuits
40 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 godz. 20 min
Damper with golden syrup butter
40 min
Brunch bread
1 godz. 15 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min