![Pork meatballs with couscous Pork meatballs with couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE662DED-DA9F-4502-813B-3B371D21EA0E/Derivates/4a70ae0f-8bc7-4327-ab6c-8268460ddaa3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- ½ tsp dried chilli flakes (optional)
- 2 tsp dried oregano
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 60 g bread of choice, cut into pieces
- 4 slices prosciutto, cut into pieces
- ½ brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 500 g pork mince
- 1 egg
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- olive oil, for greasing
Tomato sauce
- 100 g tasty cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 - 80 g brown onion, cut into halves
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Herbed couscous
- 400 g couscous
- 400 g boiling water
- ½ lemon, juice only
- 1 tbsp salted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2953.8 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1478.4 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Meatballs with tomato sauce
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Lamb and feta meatballs
30 min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Beef ragu
1h 25min
Pastitsio
1 godz. 30 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Hunter's lemon chicken rissoles
1h
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Meatballs in red pepper sauce
30 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min