![Falafel with beetroot hommus Falafel with beetroot hommus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75974682-1DCD-442B-9A79-C333DD936982/Derivates/930084A0-0237-4DAA-98F6-785DAC45D135.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 180.2 mg
Alternatywne przepisy
Hommus
15 min
Vegetarian chilli
35 min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Summer dahl
35 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Traditional hommus
25h 5 min
Hommus dip
5min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min