Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin

Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin

4.4 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • cauliflower cut into florets
    500 g
  • broccoli cut into florets
    500 g
  • plain flour
    50 g
  • butter
    40 g
  • full cream milk
    500 g
  • dry white wine
    40 g
  • sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper to taste
    2 pinches
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 - 2 pinches
  • Danish blue cheese cut into pieces (2-3 cm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 304 kcal / 1279 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 670.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...