Broccoli and blue cheese soup

Broccoli and blue cheese soup

3.5 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

Macadamia and Parmesan biscuits
  • Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
    70 g
  • fresh rosemary leaves only
    2 sprigs
  • roasted salted macadamia nuts
    70 g
  • butter softened
    50 g
  • plain flour
    100 g
  • ground black pepper to taste
    ⅛ tsp
Broccoli and blue cheese soup
  • cheddar cheese cut into cubes (3 cm)
    50 g
  • broccoli cut into florets
    250 g
  • water
    300 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • full cream milk
    300 g
  • plain flour
    1 tbsp
  • blue cheese crumbled
    50 - 60 g
  • ground black pepper to serve
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 564.1 kcal / 2369.3 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 40.2 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 1604 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...