![Broccoli and blue cheese soup Broccoli and blue cheese soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F2EE0FF-8497-469D-95A5-FB56E41F8225/Derivates/1BF6AAF3-BA87-441E-91FA-B9B31C3BD5C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia and Parmesan biscuits
- 70 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 70 g roasted salted macadamia nuts
- 50 g butter, softened
- 100 g plain flour
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Broccoli and blue cheese soup
- 50 g cheddar cheese, cut into cubes (3 cm)
- 250 g broccoli, cut into florets
- 300 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g full cream milk
- 1 tbsp plain flour
- 50 - 60 g blue cheese, crumbled
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2369.3 kJ / 564.1 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1604 mg
Alternatywne przepisy
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Cucumber soup
25 Min
Carrot and coriander soup
30 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Apple and cucumber relish
10 Min
Mushroom soup
30 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Cream of tomato soup
25 Min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.
Cream of mushroom soup
20 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Zucchini soup
25 Min