![Asparagus risotto Asparagus risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E5A49F3-BDC8-4C98-B4D3-2D895D5B55C8/Derivates/1C00CD9C-609E-4DA1-91A3-49447B273135.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 200 g green asparagus (approx. 1 bunch)
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 440 g water
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g dry white wine
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2715.2 kJ / 649 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 295.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Basil pesto
10min
Minestrone
40 Min
Vegetable soup
35 min
Salmon and fennel risotto
30 Min
White fish and lemon risotto
30 Min
Risotto verde
45 Min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Milanese risotto
25 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min