Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 200 g green asparagus (approx. 1 bunch)
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 440 g water
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g dry white wine
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2715.2 kJ / 649 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 295.4 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 min
White fish and lemon risotto
30 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1sa 35 dk
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Mushroom risotto
30 min
Ratatouille
40 min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10 min
Beetroot risotto
35 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min