Asparagus risotto

Asparagus risotto

4.6 90 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
    40 g
  • green asparagus (approx. 1 bunch)
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    440 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    2
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    2 tbsp
  • Arborio rice
    180 g
  • dry white wine
    160 g
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • butter to serve (optional)
    2 - 3 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 649 kcal / 2715.2 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 80.1 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 295.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...