![Vegetable curry with cauliflower couscous Vegetable curry with cauliflower couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C934145D-B4EA-4212-BF42-DF986F21A144/Derivates/2E073A57-7F06-420A-B921-65DE9FDD7BD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cauliflower, cut into florets
- 2 tsp cumin seeds
- 3 tsp coriander seeds
- ½ - 1 tsp black peppercorns, to taste
- 1 tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 3 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into halves
- 30 g vegetable oil
- 400 g coconut milk
- 130 g water
- 500 g sweet potato, cut into cubes (4 cm)
- 500 g Kent pumpkin, cut into cubes (4 cm)
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, plus extra to serve
- 100 g broccolini, trimmed and cut into quarters
- 50 g snow peas, cut into halves
- 80 g fresh baby spinach leaves
- ground black pepper, to taste
- 150 g natural yoghurt
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1663.3 kJ / 396 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 454.8 mg
Alternatywne przepisy
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Vegetable lasagne
1h 35 phút
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Vegetable pilaf
1 Std.
Vegetarian chilli
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Rendang curry
30 Min
Vegetable chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Potato and green pea curry
50 min
Caribbean curry
40 Min