Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 piece lemon peel (1 x 4 cm), no white pith
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 100 g white wine
- 700 g water
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 pinches fresh ground black pepper
- 100 g pancetta, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- 50 g frozen green peas, thawed
- 20 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2137 kJ / 508.8 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1325.1 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 Min
Salmon and fennel risotto
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Asparagus risotto
40min
Chilli con carne
45min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 Min
Béchamel sauce
20 Min
Brie, speck and walnut risotto
25 Min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min