![Chunky basil pesto dip Chunky basil pesto dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5695A239-4920-4DCB-993F-2E783258F8C4/Derivates/433502B8-C482-4A58-BB2E-149275C66872.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil leaves
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 160 g raw cashew nuts
- 60 g extra virgin olive oil, to taste, plus extra for covering pesto
- 1 tbsp white wine vinegar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1036.9 kJ / 246.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 100.8 mg