Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 100 g leeks, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 150 g Danish feta, cut into cubes (1 cm)
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008.3 kJ / 478 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 851.5 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 min
Salmon and fennel risotto
30 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Risotto verde
45 min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Asparagus risotto
40 min
Mushroom risotto
30 min
Basil pesto
10min
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min