Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 50 g eschalots
- 1 garlic clove
- 150 g fennel bulb, cut into halves
- 20 g olive oil
- 320 g Arborio rice
- 100 g white wine
- 700 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 3 fresh boneless, skinless salmon fillets (approx. 150 g each), cut into pieces (approx. 3 cm)
- 20 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 sprig fennel fronds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2738.3 kJ / 652 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 424.1 mg
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Asparagus risotto
40 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Parsnip and bean mash
25 min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Prawn and saffron risotto
30 min
Creamed spinach
15 Min