Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
800 g różyczek kalafiora
-
500 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
2 jajka
-
20 g otrębów owsianych20 g otrębów pszennych
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 płaska łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 płaska łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3 łyżki przecieru pomidorowego, typu passata, z ziołami2 - 3 łyżki sosu pomidorowego, wykonanego w TM
-
8 - 10 plastrów sera mozzarella
-
8 - 10 liści szpinaku, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41 g
Kalorie
2053.6 kJ /
490.5 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
14.4 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.