Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 800 g różyczek kalafiora
- 500 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia papieru do pieczenia
- 2 jajka
-
20
g otrębów pszennych
lub 20 g otrębów owsianych - 10 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 płaska łyżeczka bazylii, suszonej
- 1 płaska łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3
łyżki sosu pomidorowego, wykonanego w TM
lub 2 - 3 łyżki przecieru pomidorowego, typu passata, z ziołami - 8 - 10 plastrów sera mozzarella
- 8 - 10 liści szpinaku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2053.6 kJ / 490.5 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 14.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 Min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 Min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 godz.
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Pomidorowe brownie
1 godz.
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 Min