Urządzenia i Akcesoria
Cukinie z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
7 gałązek mięty, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g cukinii bez gniazd nasiennych, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
537.5 kJ /
128.5 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Bakłażany bhurta
30 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min