Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
8 rzodkiewek z liśćmi
-
1 cytryna ekologiczna
-
100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
20 g liści mięty, świeżych
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 sałata masłowa tylko liście, podzielona na kawałki
-
500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1000 g jogurtu naturalnego1000 g maślanki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
575 mg
Białko
12 g
Kalorie
1063 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min