
Wersje kompatybilne
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 rzodkiewek z liśćmi
- 1 cytryna ekologiczna
- 100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 20 g liści mięty, świeżych
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 sałata masłowa tylko liście, podzielona na kawałki
- 500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1000
g maślanki
lub 1000 g jogurtu naturalnego - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 254 kcal / 1063 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 575 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik
10 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min