Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
8 rzodkiewek z liśćmi
-
1 cytryna ekologiczna
-
100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
20 g liści mięty, świeżych
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 sałata masłowa tylko liście, podzielona na kawałki
-
500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1000 g jogurtu naturalnego1000 g maślanki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
575 mg
Białko
12 g
Kalorie
1063 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 godz. 20 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.