Wersje kompatybilne
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 rzodkiewek, z liśćmi
- 1 cytryna, ekologiczna
- 100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 20 g liści mięty, świeżych
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 sałata masłowa, tylko liście, podzielona na kawałki
- 500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1000
g maślanki
lub 1000 g jogurtu naturalnego - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 575 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 Min
Pesto ze szczawiu
10 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1j
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15min
Zupa z pokrzyw
40 min
Placek z cukinią
1j 25 menit
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Pesto z jarmużu
25 min