Wersje kompatybilne
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 rzodkiewek, z liśćmi
- 1 cytryna, ekologiczna
- 100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 20 g liści mięty, świeżych
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 sałata masłowa, tylko liście, podzielona na kawałki
- 500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1000
g maślanki
lub 1000 g jogurtu naturalnego - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 575 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto sezamowe
10 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Masło z ziołami
20min
Lody rabarbarowe
12hod.
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zielony rosół kolagenowy
7 Std. 15 Min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 Std. 50 Min
Brownie z czerstwego chleba
55 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20min