Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 2,5 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
-
120 g cebuli
-
1050 g wody
-
80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
150 g ryżu basmati
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
146.5 g
Kalorie
8289.9 kJ /
1980 kcal
Tłuszcz
94.7 g
Błonnik
26.5 g
Węglowodany
152.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czereśniowa galette
1h 25min
Placki warzywne z botwinką
30min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1h 45min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h
Papryka po włosku
40min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2h 10min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1h 55min
Buraczki na ciepło
50min