Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do skropienia
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
- 120 g cebuli
- 1050 g wody
- 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 150 g ryżu basmati
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 8289.9 kJ / 1980 kcal
- Białko
- 146.5 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Tłuszcz
- 94.7 g
- Błonnik
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 Std. 15 Min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 Std.
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 Std. 10 Min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Ossobuco
1 Std. 10 Min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1u. 40min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Chłodnik litewski
2 Std. 15 Min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 Std. 45 Min