
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej na 2,5 cm kawałki600 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia1 - 2 łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
botwiny w całości (ok. 350 g)1 pęczek
-
cebuli120 g
-
wody1050 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki80 g
-
ryżu basmati150 g
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
1980 kcal /
8289.9 kJ
Białko
146.5 g
Tłuszcz
94.7 g
Węglowodany
152.2 g
Błonnik
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Biff à la Lindström
25 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Papryka po włosku
40 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
1 godz. 20 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min