Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku

Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku

4.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    4
  • polędwicy wieprzowej pokrojonej na 2,5 cm kawałki
    600 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
    1 - 2 łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • botwiny w całości (ok. 350 g)
    1 pęczek
  • cebuli
    120 g
  • wody
    1050 g
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    80 g
  • ryżu basmati
    150 g

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 1980 kcal / 8289.9 kJ
Białko 146.5 g
Tłuszcz 94.7 g
Węglowodany 152.2 g
Błonnik 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...