Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 2,5 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
-
120 g cebuli
-
1050 g wody
-
80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
150 g ryżu basmati
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
146.5 g
Kalorie
8289.9 kJ /
1980 kcal
Tłuszcz
94.7 g
Błonnik
26.5 g
Węglowodany
152.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Biff à la Lindström
25 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min