Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 - 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3 mm plastry
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 50 g wody
- 40 g syropu z kwiatów czarnego bzu
- 300 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min