Urządzenia i Akcesoria
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
150 g makreli, wędzonej (patrz wariant)
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
655 mg
Białko
14 g
Kalorie
642.7 kJ /
153.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Gratin z dorsza
50 min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Frittata cukiniowa
40 min