![Sichuan zucchini and eggplant Sichuan zucchini and eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fafa626e-dc65-4b65-b93e-f3c8c40d3522/Derivates/40eabed8-399e-4652-91ec-bfc7e98c4c49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2065.7 mg
Alternatywne przepisy
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 Std.
Mapo tofu
15 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 Min
Mixed grain risotto
1 Std. 25 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min
Mapo Tofu
35min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 Std.
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 Min
Japanese ramen noodle soup
1h 50min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min