Urządzenia i Akcesoria
Sichuan zucchini and eggplant
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)1
-
zucchini (large), cut into pieces (2 cm)1
-
sea salt2 tsp
-
soy sauce40 g
-
brown sugar80 g
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)30 g
-
Chinese black vinegar (see Tips)30 g
-
sesame oil plus an extra 1-2 tsp to fry30 g
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
Sichuan peppercorns (see Tips)1 tsp
-
chilli broad bean paste (see Tips)2 tsp
-
piece fresh ginger2 cm
-
garlic cloves4
-
cornflour2 tbsp
-
black rice220 g
-
water1000 g
-
Asian greens trimmed and cut into thirds1 bunch
-
spring onions/shallots trimmed and cut into slices, to garnish2
-
fresh long red chilli trimmed and cut into slices, to garnish1
-
sesame seeds to garnish
-
kimchi to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2065.7 mg
Białko
12 g
Kalorie
2351.7 kJ /
559.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
69.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak paneer
45 min
Yellow curry with mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Charred leek gulai sayur
1 godz. 10 min
Creamy miso mushroom udon
45 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 godz.
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 godz. 10 min
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Spiced paneer parcels
50 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min