Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3337.8 kJ / 794.7 kcal
- Białko
- 69.3 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 60.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 692.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn and saffron arancini
25u.
Orange Honey Cheesecake Phyllo Cups
1h 10 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Pimento Spread
5min
Smoked salmon mousse
5min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Café de Paris butter
25 min
Glazed carrots with honey
1h 10 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Baked artichoke dip
35 min
Bianca Mazur's watermelon and orange margarita
6h 10min