![Flank steak with horseradish cream sauce Flank steak with horseradish cream sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/208de305-6568-4f50-af1a-acfc0cab1595/Derivates/80339dc8-5f35-42f5-b0e7-b681f593c587.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3337.8 kJ / 794.7 kcal
- Białko
- 69.3 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 60.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 692.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Ube nut pie
5h 10min
Pimento Spread
5min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Cuban Sandwich
17h
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29 Std. 45 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 Std.
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 Std. 35 Min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Smoked Salmon Dip
10min