Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onion, cut into halves, vertically
- 2 cucumber (approx. 400 g each), unpeeled, trimmed and cut into halves lengthwise
- 50 g roasted salted peanut
- 1 garlic clove
- 40 g freshly squeezed lime juice
- 20 g fish sauce
- 20 g white sugar
- 30 g grapeseed oil
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into thin slices (2 mm)
- ½ tsp sea salt
- 10 g fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 863.7 kJ / 206.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 636.3 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Tandoori chicken
45 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Chilli with corn bread
50min
Korean Bo ssam
29h 20min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min