Wersje kompatybilne
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g olive oil
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3655.3 kJ / 870.3 kcal
- Białko
- 71.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 708.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 godz. 35 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6)
2h
Sunday lamb roast
1 Std. 55 Min
Orange-brined turkey
29hod. 45min
Buffalo chicken wings
45 min
Smoked Indian-spiced quail
3 Std. 20 Min
Salmon with Vegetable Sauce
25min
Glazed carrots with honey
1h 10min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min