Wersje kompatybilne
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mustard marinade
- 1000 g beef flank, sinew removed (see Tips)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 2 garlic cloves
- 50 g Worcestershire sauce
- 50 g olive oil
- 1 tbsp French mustard
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp ground black pepper
Horseradish cream sauce
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g crème fraîche (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 30 g horseradish cream
- 1 tsp French mustard
- 2 pinches cayenne pepper
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3655.3 kJ / 870.3 kcal
- Białko
- 71.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 708.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Korean Bo ssam
29h 20min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45 min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 godz. 35 min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Buffalo chicken wings
45 min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min