![Grilled eggplant with lime and ginger dressing Grilled eggplant with lime and ginger dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a84fb80-1f44-4ed9-85f4-10e8fca49e0e/Derivates/8ce4e3d2-148c-4a92-b4f0-2fe76f7dc027.jpg)
Wersje kompatybilne
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1369.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1hod.
Quinoa salad with mango salsa
1hod.
Citrus seafood salad
1hod.
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4 Std. 20 Min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2hod. 30min
Gado gado
1hod.
Mediterranean capsicums
2 Std.
Miso soup and sake seafood with rice
1hod. 5min
Prawn salad with horseradish cream
1hod.
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Shichimi togarashi oysters
1hod. 10min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40min