Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- ½ piment rouge frais, épépiné
- 450 g d'aubergine, coupée en morceaux (environ 2-3 cm)
- 40 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel
-
150
g de sauce tomate
lub 150 g de tomates concassées en conserve - 1 c. à café de ras el-hanout, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de lentilles en conserve, égouttées
-
4
brins de coriandre fraîche, équeutés
lub 4 brins de basilic frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 833 kJ / 199.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 291 g
- Sód
- 1.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade d'aubergines et poivrons
35 Min
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40min
Curry d'épinards à la feta
35 Min
Chili de pois chiches
45min
Chakchouka au four
1 Std. 10 Min
Caponata sicilienne
35 Min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35 Min
Mijoté indien aux œufs et à la tomate
55 Min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Aubergines tandoori
35 Min
Colombo de légumes
1 godz. 5 min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1 godz. 5 min