
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon coupé en deux
- ½ piment rouge frais épépiné
- 450 g d'aubergine coupée en morceaux (environ 2-3 cm)
- 40 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel
-
150
g de sauce tomate
lub 150 g de tomates concassées en conserve - 1 c. à café de ras el-hanout à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de lentilles en conserve égouttées
-
4
brins de coriandre fraîche équeutés
lub 4 brins de basilic frais équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 199.8 kcal / 833 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Błonnik
- 291 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 1.3 mg