Urządzenia i Akcesoria
Placek nadziewany mozzarellą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
Posypka
-
15 g sera parmezan
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Nadzienie
-
2 ząbki czosnku
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 jajko
Ciasto
-
130 g twarogu, tłustego
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 żółtko
-
1 łyżka wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Pamoczka grodzieńska
5 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min