Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka
- 15 g sera parmezan
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Nadzienie
- 2 ząbki czosnku
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 jajko
Ciasto
- 130 g twarogu, tłustego
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 żółtko
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 Std. 25 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Focaccia z kiełbasą
2h
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Podpłomyk cztery sery
55 min