Urządzenia i Akcesoria
Scones z camembertem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
Scones
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g cukru
-
60 g mleka
-
30 g masła miękkiego
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania scones
-
pieprz, mielony do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
-
40 g jasnych winogron bezpestkowych
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
120 g sera camembert pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
224.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
378.4 kJ /
90.4 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Kule serowe
1 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1 godz.
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 godz. 45 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min