Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 224.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 Min
Kule serowe
1h
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Mini tarty z porem
1h
Chlebek do odrywania z serem
1h 50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1h