
Urządzenia i Akcesoria
Oładki ziemniaczane z grzybami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
grzybów, suszonych25 g
-
wody wrzącej200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki200 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Oładki ziemniaczane
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki1000 g
-
skrobi ziemniaczanej70 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
mąki pszennej100 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
444.7 kcal /
1860.7 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
838.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Podhalańskie moskole
1 godz.