
Urządzenia i Akcesoria
Oładki ziemniaczane z grzybami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
25 g grzybów, suszonych
-
200 g wody wrzącej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Oładki ziemniaczane
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
100 g mąki pszennej
-
olej rzepakowy do smażenia
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
444.7 kcal /
1860.7 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
838.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min