Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 25 g grzybów, suszonych
- 200 g wody, wrzącej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Oładki ziemniaczane
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 100 g mąki pszennej
- 70 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, do smażenia
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1860.7 kJ / 444.7 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 838.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45min
Kniszki ziemniaczane
2h
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Cepeliny z serem
24h 50min
Pamoczka grodzieńska
5min
Wytrawne racuchy z grzybami
40min
Knedle bawarskie
1h
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1h 10min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Podhalańskie moskole
1h
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h