Urządzenia i Akcesoria
Oładki ziemniaczane z grzybami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
25 g grzybów, suszonych
-
200 g wody wrzącej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Oładki ziemniaczane
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
100 g mąki pszennej
-
olej rzepakowy do smażenia
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
838.8 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1860.7 kJ /
444.7 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Fizoły ze śliwkami
9 Std. 30 Min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Kniszki ziemniaczane
2 Std.
Podhalańskie moskole
1 Std.
Naleśnikowy makaron
55 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Kibiny litewskie
2 Std. 35 Min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 Min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 Min