Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de arroz de grano largo
- 700 g de agua
- 4 pellizcos de comino molido
-
3
pellizcos de pimentón dulce
lub 3 pellizcos de pimentón picante - ½ cucharadita de sal
- 100 g de maíz en conserva escurrido
- 2 - 3 gotas de tabasco (opcjonalnie)
- 4 tortillas de trigo
- 1 aguacate en rebanadas
- 1 lata de judías negras cocidas (en conserva), escurridas (aprox. 130 g)
- ½ cebolla roja en rodajas
- 4 cucharaditas de zumo de lima
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 694.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2h 20min
Ramen vegano
1h
Lasaña de lentejas vegana
2h 20min
Arroz vietnamita con verduras
55min
Poke bol de tofu y verduras con salsa agridulce
1h 50 min
Empanadillas veganas de setas y pimientos
1h 20 min
Fajitas veganas con tofu
25 min
Gratinado vegano de pasta Alfredo
45min
Dip de queso vegano
40min
Pasta de lenteja roja con espinacas, tomates secos y nueces
20 min
Salsa boloñesa de soja
40min
Curry vegano con tofu
30min