Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 200 g rote Paprika, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 50 g Staudensellerie, in Stücken (ca. 2 cm)
- 250 g Reis, parboiled
- 30 g Tomatenmark
- 10 g Harissa-Paste (opcjonalnie)
- 1 TL Tabasco (optional)
- 1 EL Worcester-Sauce
- 20 g Zitronensaft
- 2 Prisen Muskat
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 100 g Bacon, in Scheiben, in Streifen (0,5 x 3 cm)
- 500 g Fischfond
- 300 g Fisch und Meeresfrüchte, frisch, gemischt
- 200 g Garnelen, roh, geschält
- 1 Zitrone, in Spalten, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2907 kJ / 696 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10 min.
Coq au vin
2h
Meeresfrüchte Korma
40 min.
Zitronenlinguine mit Scampi
35min
Shrimp Creole
40 min.
Tobago Fisch-Hotpot
40 min.
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Garnelen-Eintopf
45 min.
Seafood-Eintopf
50 min.
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min.
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min.
Karibisches Garnelencurry
30min