Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 200 g rote Paprika, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 50 g Staudensellerie, in Stücken (ca. 2 cm)
- 250 g Reis, parboiled
- 30 g Tomatenmark
- 10 g Harissa-Paste (opcjonalnie)
- 1 TL Tabasco (optional)
- 1 EL Worcester-Sauce
- 20 g Zitronensaft
- 2 Prisen Muskat
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 100 g Bacon, in Scheiben, in Streifen (0,5 x 3 cm)
- 500 g Fischfond
- 300 g Fisch und Meeresfrüchte, frisch, gemischt
- 200 g Garnelen, roh, geschält
- 1 Zitrone, in Spalten, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2907 kJ / 696 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15min
Arroz Brut
1 Std.
Shrimp Creole
40 min
Sesam-Lachs mit Soba-Nudel-Salat
30 min
Tobago Fisch-Hotpot
40 min
Scharfe-Hühnersuppe
1h 15min
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Garnelencurry mit Topinambur
45 Min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1h 15min