Urządzenia i Akcesoria
Jambalaya
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft½ Bund
-
Zwiebeln halbiert140 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
rote Paprika in Würfeln (ca. 2 cm)200 g
-
Staudensellerie in Stücken (ca. 2 cm)50 g
-
Reis, parboiled250 g
-
Tomatenmark30 g
-
Harissa-Paste (opcjonalnie)10 g
-
Tabasco (optional)1 TL
-
Worcester-Sauce1 EL
-
Zitronensaft20 g
-
Muskat2 Prisen
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Bacon, in Scheiben in Streifen (0,5 x 3 cm)100 g
-
Fischfond500 g
-
Fisch und Meeresfrüchte, frisch, gemischt300 g
-
Garnelen, roh, geschält200 g
-
Zitrone in Spalten, zum Garnieren1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
39 g
Kalorie
2907 kJ /
696 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dixieland
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Arroz Brut
1 godz.
Coq au vin
2 godz.
Meeresfrüchte Korma
40 min
Schwarze Linguine
45 min
Seafood-Eintopf
50 min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 godz.
Shrimp Creole
40 min
Gambas Piri-Piri
25 min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 godz.
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min
Andalusische Fischsuppe
50 min