Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Zucchini (Ø 3-5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert
- 2 TL Salz
- 600 g Hähnchenbrustfilet, in Streifen (3 cm)
- 1 TL Pfeffer
- 20 g Mehl
- 5 g Petersilie, abgezupft
- 50 g Parmesan, in Stücken (1-2 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Porree, in Ringen (2-3 cm)
- 25 g Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 150 g Hühnerfond
- 300 g Sahne
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2158 kJ / 516 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1042 mg
Alternatywne przepisy
Risotto mit Hähnchen und Spargel
50min
Mariniertes Hähnchen mit Erdnusssauce
1h
Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis
50min
Gefülltes Gemüse (Les petits farcis des légumes à la provençale)
1h 30min
Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo
30min
Rindfleisch-Kichererbsen-Curry-Suppe
30min
Koreanischer Gurkensalat
25 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40min
Zitronen-Parmesan-Hähnchen mit Zucchininudeln
30min
Cordon Bleu von der Hähnchenbrust mit Pilz-Risotto
1h 30min
Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
45min
Hähnchen in Gorgonzolasauce mit Nudeln
45min