Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Bio-Orangen (je nach Größe)
- 50 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
- 25 g Knoblauchzehen
- 110 g Vollrohrzucker
- 100 g Sojasauce
-
50
g Mirin (Reiswein)
lub 50 g Sake - 100 g Olivenöl
- ½ - 1 frische rote Chilischote, entkernt, in feinen Streifen
- 8 Thunfischsteaks, frisch (ca. 1200 g)
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 godz.
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9h
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Rindfleisch-Tatar
30 min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2 Std. 15 Min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20min
Rindercarpaccio mit Trüffel-Mayonnaise
25 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20min
Koriander-Lachs mit Pak Choi auf Wasabipüree
45min