Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Karotten, geschält, in Stücken
- 20 g Reisessig
- ¼ TL Salz
- 500 g Rindsgulaschfleisch, in Stücken (3 cm)
- 10 g Erdnussöl (opcjonalnie)
- 20 g Ahornsirup
-
70
g Reiswein
lub 70 g Weißwein - 70 g Sojasauce
- 100 g Wasser
- 2 TL frischer Ingwer, fein gehackt
- 3 Stück Sternanis
- ¼ TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 - 2 rote Paprika, je nach Größe
-
100
g frische Champignons
lub 100 g frische Shiitakepilze - 200 g Baby-Pak-Choi
- 1 Frühlingszwiebel
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 150 g Reisglasnudeln, breit
- Sesam, weiß, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 423 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Tandoori-Schweinefilet auf Glasnudelsalat
1 godz.
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 godz. 20 min
Dim Sum 'Shumai'
2h
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 min
Kokoseintopf
50min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 godz.
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50min
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1 godz. 15 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1 godz.