Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft
- 60 g rote Zwiebeln, halbiert
- 6 Eier
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint, in Scheiben (ca. 3 mm)
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 500 g Wasser
- 100 g Feta, zerbröselt oder in Würfeln
- 1 Stängel Minze, abgezupft
- 2 Prisen Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 495 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika mit Omelette-Käse-Füllung
1 Std.
Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen
20 Min
Omelette-Wrap mit Champignons und Spinat
40 Min
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Gefüllte Paprika mit Spinat und Ei
40 Min
Ofenfisch mit Gemüse
50 Min
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1 Std. 45 Min
Brokkoli-Auflauf mit körnigem Frischkäse
40 Min
Ofen-Omelette mit Topping
20 Min
Eier-Gemüse-Salat
35 Min
Caprese-Auflauf mit Pesto-Sauce
1 Std.
Gemüse-Feta-Pfännchen
25min