Urządzenia i Akcesoria
Curry-Kartoffelsalat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser700 g
-
Erbsen, TK150 g
-
800 g Drillinge, mit SchaleKartoffeln, festkochend möglichst klein800 g
-
Petersilie abgezupft1 Bund
-
Cashewkerne, geröstet, gesalzen50 g
-
Apfelsaft60 g
-
Salatcreme100 g
-
Honig10 g
-
Curry1 ½ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Senf1 TL
-
süßer Senf1 TL
-
Apfel (ca. 220 g), in kleinen Stücken (5 mm)1
-
Cherry-Tomaten halbiert150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1098 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kartoffelsalate
7 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nudelsalat mit Mango-Curry-Dressing
1 godz. 10 min
Kartoffel-Porree-Salat
5 godz. 30 min
Mexikanischer Kartoffelsalat
2 godz.
Reissalat mit Mango-Curry-Dressing
1 godz.
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 godz.
Paprika-Salat
20 min
Tomaten-Kartoffel-Salat
1 godz. 20 min
Erbsen-Nudel-Salat
2 godz. 15 min
Spanische Kartoffeln
40 min
Schneller Gemüsesalat
10 min
Bunter Zaziki-Kartoffelsalat
1 godz.
Mediterraner Kartoffelsalat
1 godz. 10 min