Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les aubergines farcies
- 30 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 150 g de tomates confites
- 60 g de cacahuètes non salées
- 70 g d'huile d'olive
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 600 - 700 g d'aubergines (2 aubergines)
La sauce tomate
- 1 gousse d'ail
- 800 g de tomates, coupées en morceaux
- 60 g de parmesan râpé (opcjonalnie)
- riz basmati, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1390.3 kJ / 334.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2sa 30 dk
Keftas de bœuf et garniture persillée au citron
55 min
Samoussas aux aubergines et lentilles vertes
1 godz. 5 min
Gratin d'été au poisson façon parmigiana
1h 15 min
Légumes farcis à la feta et à la viande hachée
1h 20min
Pâtes à la norma
1 godz. 45 min
Involtini d'aubergine à la tomate
1h 10min
Parmigiana d'aubergine
1 godz. 30 min
Tarte feuilletée soleil à la provençale
2 godz.
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1h 20min
Tatin d'aubergine
1 godz. 5 min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1h 10min