Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger
- 250 g rhubarb, cut into slices (1 cm)
- 100 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 1 tsp orange zest, no white pith
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.5 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3h 20min
Rhubarb crumble
45 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Sticky toffee puddings
1 Std.
Smoked salmon mousse
5min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 dk
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 godz. 50 min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Ciabatta olive sticks
2h 5min