Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger
- 250 g rhubarb, cut into slices (1 cm)
- 100 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 1 tsp orange zest, no white pith
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.5 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Pas d’évaluation
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Gin and tonic drizzle cake
1h
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Amaretto biscuits
30 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1h 30min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Christmas Pudding
14h 30min
Nougat glacé with raspberry coulis
24hod. 25min