Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 50 g mleka
- 1 jajko
- 100 g oleju
- 80 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie proszku do pieczenia (15 g)
- 1 szczypta soli
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- groszki czekoladowe, do dekoracji
- cukier puder, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 720.4 kJ / 172.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Ciasteczka maślane
40min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1sa 30 dk
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1sa
Dwukolorowe ciasteczka serca
2sa 25 dk
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Wielkanocne babeczki
50min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min
Bułeczki jeżyki
2 Std. 30 Min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 Std. 10 Min