Urządzenia i Akcesoria
Kringel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
125 g mleka ciepłego
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g cukru
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Nadzienie cynamonowe
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru
-
3 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania ciasta
-
2 łyżeczki cukru do posypania ciasta
-
2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego do posypania ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
17.9 mg
Białko
3 g
Kalorie
540.6 kJ /
129.2 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 godz. 10 min
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min