Urządzenia i Akcesoria
Kringel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
125 g mleka ciepłego
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g cukru
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Nadzienie cynamonowe
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru
-
3 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania ciasta
-
2 łyżeczki cukru do posypania ciasta
-
2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego do posypania ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
17.9 mg
Białko
3 g
Kalorie
540.6 kJ /
129.2 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1h 15min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10min
Małpi chlebek
3h
Szafranowe bułeczki lussekatter
2h 10min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45min
Rogaliki na piątkę
2h 20min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Wieniec z makiem i morelami
1h 30min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min