Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
-
150 g kefiru
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 jajka w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
-
330 g mąki pszennej ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
393.4 kJ /
94 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burger z tofu
2 godz.
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min