Urządzenia i Akcesoria
Sernik gianduia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz.
16 porcji
Składniki
Spód
-
250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
-
60 g orzechów laskowych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
240 g orzechów laskowych
-
130 g cukru
-
250 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
Polewa
-
100 g mlecznej czekolady z całymi orzechami laskowym połamanej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.4 g
Kalorie
2431 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
43.9 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik z ciastkami Oreo®
9 Std. 30 Min
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
18 Std.
Sernik truskawkowy na zimno
8 Std. 30 Min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 Std. 30 Min
Sernik tiramisu
12 Std. 15 Min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Świąteczny sernik Speculoos
8 Std. 40 Min
Sernik nowojorski
7 Std. 50 Min
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 Std. 25 Min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min