
Urządzenia i Akcesoria
Sernik gianduia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz.
16 porcji
Składniki
Spód
-
ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki250 g
-
orzechów laskowych60 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
Masa serowa
-
orzechów laskowych240 g
-
cukru130 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki400 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki400 g
-
jajka4
Polewa
-
mlecznej czekolady z całymi orzechami laskowym połamanej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
580 kcal /
2431 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
43.9 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min