Kluski z makiem
TM6 TM5

Kluski z makiem

4.6 (159 ocen)

Składniki

  • 30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórki
  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 120 g maku
  • 6 jajek, rozm. M
  • 240 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 łyżki wody, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 140 g mleka
  • 30 g masła
  • 20 - 30 g cukru
  • 60 g rodzynek
  • 60 g miodu, płynnego
  • bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2293.7 kJ / 547.8 kcal
Białko
18.3 g
Węglowodany
62.7 g
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy