Kluski z makiem

Kluski z makiem

4.6 180 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów laskowych, prażonych bez skórki
    30 g
    30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • migdałów, ze skórką
    40 g
  • maku
    120 g
  • jajek rozm. M
    6
  • mąki pszennej
    240 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
    1 - 2 łyżki
  • mleka
    140 g
  • masła
    30 g
  • cukru
    20 - 30 g
  • rodzynek
    60 g
  • miodu, płynnego
    60 g
  • bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 547.8 kcal / 2293.7 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 62.7 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 542 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...