
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych, prażonych bez skórki
-
40 g migdałów, ze skórką
-
120 g maku
-
6 jajek rozm. M
-
240 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 łyżki wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
140 g mleka
-
30 g masła
-
20 - 30 g cukru
-
60 g rodzynek
-
60 g miodu, płynnego
-
bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
547.8 kcal /
2293.7 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
62.7 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
542 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Kutia
24 godz. 50 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min