
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów laskowych, prażonych bez skórki30 g
-
migdałów, ze skórką40 g
-
maku120 g
-
jajek rozm. M6
-
mąki pszennej240 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek1 - 2 łyżki
-
mleka140 g
-
masła30 g
-
cukru20 - 30 g
-
rodzynek60 g
-
miodu, płynnego60 g
-
bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
547.8 kcal /
2293.7 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
62.7 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
542 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska