Kluski z makiem

Kluski z makiem

4.6 180 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g orzechów laskowych, prażonych bez skórki
    30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 120 g maku
  • 6 jajek rozm. M
  • 240 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 łyżki wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 140 g mleka
  • 30 g masła
  • 20 - 30 g cukru
  • 60 g rodzynek
  • 60 g miodu, płynnego
  • bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 547.8 kcal / 2293.7 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 62.7 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 542 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...